Tabbouleh med perlecouscous, rødbetefalafel og ovnsbakt søtpotet
20-30

Tabbouleh med perlecouscous, rødbetefalafel og ovnsbakt søtpotet

Fyll salatbollen med luftig perlecouscous, krydrede søtpoteter, sprø falafeler og granateple, og du har en sunn og lett salat som metter skikkelig.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakt søtpotet

søtpotet
Søtpotet
1 stk
chiliflak
Chiliflak
½ pakke

Perlecouscous

perlecouscous
Perlecouscous (Hvete)
125 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
2½ dl

Tabbouleh

granateple
Granateple
1 stk
bladpersille
Bladpersille
1 bunt

Rødbetefalafel

rødbetefalafeler
Rødbetefalafeler
200 g

Yoghurtdressing

persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 723 kcal
  • Fett 17 g
  • Karbohydrater 119 g
  • Protein 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tabbouleh er en perfekt restesalat, så hvis du har grønnsaksrester liggende, finhakk dem, og vend dem inn i tabboulehen. Alt er godt!

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakt søtpotet: Skyll søtpoteten godt. Kutt søtpoteten i middels store terninger, og fordel terningene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn ønsket mengde av chiliflakene og litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten midt i ovnen i omtrent 15 minutter.
  3. Perlecouscous: Varm opp en tørr kjele til middels høy varme, og rist perlecouscousen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Rør om underveis. Tilsett grønnsaksbuljongen og 2½ dl vann, kok opp, og la det hele koke i 10 minutter. Ta kjelen av platen.
  4. Tabbouleh: Kutt bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv, før du brekker det i to. Plukk ut granateplefrøene med fingrene, og ha det i en stor serveringsbolle. Skyll og finhakk persillen.
  5. Rødbetefalafel: Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falafelene i 3–4 minutter, til de er gylne og sprø på begge sider. 
  6. Yoghurtdressing: Bland kryddermiksen og yoghurten i en skål. Smak til med salt og pepper.
  7. Tabbouleh, fortsettelse: Ha perlecouscousen i serveringsbollen sammen med granateplefrøene, og vend inn persillen. Topp salaten med de ferdigstekte søtpotetterningene, og server falafelene og yoghurtdressingen ved siden av.