20-30
Glutenfri
Urtebakt torskefilet med blomkålris og urtedressing
En sunn og lett fiskemiddag, der vanlig hvit ris er byttet ut med revet blomkål for å gi retten enda mer grønnsaker.
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakt gulrot og torskefilet
Gulrot
1 stk
Vårløk
½ pakke
Torskefilet (Fisk)
200 g
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
½ pakke
Blomkålris
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Sjalottløk
½ stk
Vårløk
½ pakke
Finrevet blomkål
200 g
Smør
1 ss
Tilbehør
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 350 kcal
- Fett 9 g
- Karbohydrater 22 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Alternativt kan du krydre fisken med kryddermiksen og steke den i en middels varm stekepanne med litt smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Ovnsbakt gulrot og vårløk: Skrell og kutt gulroten i staver. Skyll vårløken. Ha gulrotstavene og halvparten av vårløken i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15 minutter.
- Ovnsbakt torskefilet: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett (se tips). Legg fisken i formen med gulrotstavene. Drypp over litt olje, og krydre med kryddermiksen. Sett formen tilbake i ovnen, og stek det hele i 10 minutter til. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren, og gulrøttene er ferdige når de er møre.
- Blomkålris: Skrell og finhakk hvitløken og sjalottløken. Skyll og kutt resten av vårløken i tynne skiver.
- Blomkålris, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og sjalottløken i omtrent 2 minutter, til løken er gyllen. Tilsett den revne blomkålen, og stek det hele i 3–4 minutter. Vend inn 1 ss smør og vårløken. Smak til med salt og pepper.
- Tilbehør: Server urtedressingen til retten.