Urtebakt torskefilet med blomkålris og urtedressing
20-30
Glutenfri

Urtebakt torskefilet med blomkålris og urtedressing

En sunn og lett fiskemiddag, der vanlig hvit ris er byttet ut med revet blomkål for å gi retten enda mer grønnsaker.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakt gulrot og torskefilet

gulrot
Gulrot
1 stk
vårløk
Vårløk
½ pakke
torskefilet
Torskefilet (Fisk)
200 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
½ pakke

Blomkålris

kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
sjalottløk
Sjalottløk
½ stk
vårløk
Vårløk
½ pakke
finrevet blomkål
Finrevet blomkål
200 g
Smør
1 ss

Tilbehør

urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 350 kcal
  • Fett 9 g
  • Karbohydrater 22 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Alternativt kan du krydre fisken med kryddermiksen og steke den i en middels varm stekepanne med litt smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Ovnsbakt gulrot og vårløk: Skrell og kutt gulroten i staver. Skyll vårløken. Ha gulrotstavene og halvparten av vårløken i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15 minutter.
  3. Ovnsbakt torskefilet: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett (se tips). Legg fisken i formen med gulrotstavene. Drypp over litt olje, og krydre med kryddermiksen. Sett formen tilbake i ovnen, og stek det hele i 10 minutter til. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren, og gulrøttene er ferdige når de er møre.
  4. Blomkålris: Skrell og finhakk hvitløken og sjalottløken. Skyll og kutt resten av vårløken i tynne skiver.
  5. Blomkålris, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og sjalottløken i omtrent 2 minutter, til løken er gyllen. Tilsett den revne blomkålen, og stek det hele i 3–4 minutter. Vend inn 1 ss smør og vårløken. Smak til med salt og pepper. 
  6. Tilbehør: Server urtedressingen til retten.