Kyllingfilet i kremet pasta med grønnkål og gulrot
20-30

Kyllingfilet i kremet pasta med grønnkål og gulrot

Pasta med kremet saus er en favoritt på mange middagsbord. Med kylling og grønnkål blir resultatet både sunt, smakfullt og mettende.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje

Pastasaus

sjalottløk
Sjalottløk
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
200 g
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
½ pakke
grønnkål
Grønnkål
50 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Vann
1 dl

Pasta penne

pasta
Pasta (Hvete)
100–200 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 808 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 89 g
  • Protein 73 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har rester igjen, ha resten av pastaen, kyllingen og grønnsakene i en ildfast form. Dryss over litt ost, og stek pastaen i ovnen ved 200 grader i omtrent 10 minutter. Vips, en deilig pastagrateng.

  1. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til pastaen.
  2. Pastasaus: Skrell sjalottløken og gulroten. Finhakk sjalottløken, og kutt gulroten i to på langs, og deretter i skiver på skrå. 
  3. Pasta penne: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
  4. Pastasaus, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, eller til den er gyllen. Skru ned temperaturen til middels varme. Tilsett sjalottløken og gulroten, og stek videre i 2 minutter. Ha i crème fraîchen, hønsebuljongen og 1 dl vann. La det hele småkoke i 5 minutter, og vend inn grønnkålen. Smak til med kryddermiksen og grovkvernet pepper.
  5. Vel bekomme!