Quesadillas med tomatstekte kikerter, mangosalsa og guacamole
20-30

Quesadillas med tomatstekte kikerter, mangosalsa og guacamole

Tortillaer med smeltet ost er skikkelig kos. Sammen med smakfulle kikerter, en frisk mangosalsa og en fyldig guacamole er dette en sunn og god middag.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Mangosalsa

mango
Mango
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
lime
Lime
½ stk

Tomatstekte kikerter

kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
kikerter
Kikerter
1 pakke
rødløk
Rødløk
½ stk
chipotlemiks
Chipotlemiks
½–1 pakke
lime
Lime
½ stk

Quesadillas

tortillalefser
Tortillalefser (Hvete)
4 stk
revet mozzarella
Revet mozzarella (Melk, Laktose)
90 g

Tilbehør

guacamole
Guacamole
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 832 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 106 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du litt nøtter i skapet? Strø dem over de tomatstekte kikertene før servering.

  1. Mangosalsa: Skrell mangoen, fjern steinen, og kutt mangokjøttet i små terninger. Skrell og finhakk rødløken. Bland sammen mangoen og halvparten av rødløken i en liten bolle. Smak til med saft fra limen.
  2. Tomatstekte kikerter: Skrell og finhakk hvitløken. Kutt tomaten i terninger. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.
  3. Tomatstekte kikerter, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken, kikertene og resten av rødløken i 2–3 minutter. Ha i tomatterningene, og krydre med chipotlemiksen, salt og pepper. Kok opp, og la kikertene stå på lav varme frem til servering. Smak til med saft fra limen.
  4. Quesadillas: Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og ha i en av tortillaene. Strø over litt av den revne osten, og legg en tortilla oppå. Stek quesadillaen i 1–2 minutter på hver side. Gjør dette med alle tortillaene. Hold quesadillaene varme under aluminiumfolie, og skjær dem i små trekanter før servering.
  5. Tilbehør: Server guacamolen til retten.