Rød grønnsakscurry med jasminris og stekte blomkålskiver
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Rød grønnsakscurry med jasminris og stekte blomkålskiver

3.8 (61)
Under 30 min
14 Ingredienser
En fyldig, smakfull og fargerik curry med sprø, stekte blomkålskiver til. Toppet med koriander og sprø bønnespirer.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Jasminris
135 g
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
½–1 stk
Gulrøtter
2 stk
Rød paprika
1 stk
Lime
½ stk
Rød currypaste
½ pakke
Kokosmelk
1 stor boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½-1 pose
(Soya)
Sukker
½ ss
Blomkål
1 stk
Hvitløksfedd
½–1 stk
Smør
1–2 ss
(Melk)
Koriander
1 bunt
Bønnespirer
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 641 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 89 g
  • Protein: 18 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett gjerne grønnsaksrester du har liggende i kjøleskapet i denne curryen.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skrell og finhakk hele hvitløken. Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Rens og kutt paprikaen i strimler. Kutt limen i to.
 Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Ha i ønsket mengde av currypasten, hvitløken, gulrøttene og paprikaen. Stek videre i 3–4 minutter. Tilsett kokosmelken og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la curryen småkoke i 8–10 minutter. Smak til med saft fra limen,soyasausen, ½ ss sukker og mer av currypasten om ønskelig. 
 Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Skyll og tørk bønnespirene, og bland dem med korianderen i en skål.
 Kutt blomkålen i to, og deretter i centimetertykke skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålskivene i omtrent 3 minutter på hver side. Tilsett 2–3 ss smør og hvitløken mot slutten av steketiden, og krydre med litt salt og pepper. 
 Topp retten med blomkålskivene og bønnespire- og korianderblandingen.
God middag!