Glutenfri
Pannestekt lyr med glaserte gulrøtter og ertepuré
3.89 (617)
Under 35 min
6 Ingredienser
En barnevennlig rett med kjente ingredienser. Retten består av få råvarer, noe som gjør den enkel å lage!
En barnevennlig rett med kjente ingredienser. Retten består av få råvarer, noe som gjør den enkel å lage!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- sukker
- salt
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Smør
½ ss
Sukker
½ ss
Lyrfilet
375 g
Kryddersmør
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Grønne erter
125 g
Smør
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 512 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 43 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland 1 ss revet fersk ingefær med gulrøttene for en frisk smak.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok opp lettsaltet vann til gulrøttene.
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Kok gulrotstavene i omtrent 5 minutter, til de nesten er møre. Sil av vannet, og ha stavene tilbake i kjelen sammen med ½ ss sukker og ½ ss smør. Stek gulrøttene på middels varme i 2–3 minutter. Rør om underveis.
Skyll og finhakk persillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett kryddersmøret og persillen mot slutten av steketiden.
Kok ertene i 2–3 minutter. Sil av vannet, tilsett ½ ss smør, og kjør det hele sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
God fornøyelse!
God middag!