Laktosefri
Kylling teriyaki med grønnsaker og eggenudler
3.87 (605)
Under 20 min
8 Ingredienser
Teriyaki er en japansk saus, full av smak. Søt, salt og syrlig. Den perfekte sausen til sprø grønnsaker, saftig kyllingfilet og deilige eggenudler.
Teriyaki er en japansk saus, full av smak. Søt, salt og syrlig. Den perfekte sausen til sprø grønnsaker, saftig kyllingfilet og deilige eggenudler.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Stangselleri
1 stilk
Grønne bønner
150 g
Brokkoli
½ stk
Sjampinjong
100 g
Hvitløksfedd
1 stk
Skivet kyllingfilet
300 g
Teriyakisaus
100 g
Eggenudler
125 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 481 kcal
- Fett: 4 g
- Karbohydrater: 59 g
- Protein: 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket chili og ingefær i retten for enda mer smak! Dryss gjerne peanøtter eller cashewnøtter over retten ved servering.
Skyll og kutt sellerien i tynne skiver på skrått. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Del soppen i to, og skrell og finhakk hvitløken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den er gyllen, og krydre med salt og pepper. Stek kyllingen i to omganger. Legg den over på en tallerken. Varm opp stekepannen til høy varme, og tilsett litt ny olje. Stek sellerien, brokkolien, soppen, hvitløken og de grønne bønnene i 3–4 minutter. Ha kyllingen tilbake i pannen, og tilsett teriyakisausen. Kok opp, og smak til med salt og pepper.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
God middag!
God middag!