30-45
Roede
Kyllingburger med ovnsbakte poteter, hjertesalat og barbecuesaus
Denne saftige kyllingburgeren er både smakfull og mettende. Kos deg med å dyppe potetene i urtedressingen og barbecuesausen.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- bygg,
- hvete,
- rug,
- melk,
- soya
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte poteter
Poteter
350 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Olje
1 ss
Kyllingburger
Kyllingbryst
420 g
Urtemiks (Sulfitt)
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Olje
1 ss
Hamburgerbrød
Hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Tilbehør
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
75 g
Barbecuesaus
75 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 860 kcal
- Fett 32 g
- Karbohydrater 82 g
- Protein 61 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan lage syltet rødløk av rødløken hvis du heller vil det: Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og grovhakk hvitløken. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, litt salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Kyllingburger: Del kyllingbrystene i to på midten, slik at du får to omtrent like tykke skiver. Krydre kyllingen med urtemiksen og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 4–5 minutter på hver side, til den er gyllen. La kyllingen hvile i noen minutter før servering.
- Kyllingburger, fortsettelse: Skyll og tørk hjertesalaten. Skrell rødløken, og kutt den og tomaten i skiver (se tips). Legg grønnsakene på en tallerken.
- Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
- Servering: Sett sammen kyllingburgere av hamburgerbrødene, kyllingen og grønnsakene. Server de ovnsbakte potetene, urtedressingen og barbecuesausen til.
- Kylling: 125 g Brød: ½ stk Potet: 100 g Barbecuesaus: 1 ss Urtedressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).