Kyllingburger med ovnsbakte poteter, hjertesalat og barbecuesaus
30-45
Roede

Kyllingburger med ovnsbakte poteter, hjertesalat og barbecuesaus

Denne saftige kyllingburgeren er både smakfull og mettende. Kos deg med å dyppe potetene i urtedressingen og barbecuesausen.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • bygg,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte poteter

poteter
Poteter
350 g
kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Olje
1 ss

Kyllingburger

kyllingbryst
Kyllingbryst
420 g
urtemiks
Urtemiks (Sulfitt)
1 pakke
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
Olje
1 ss

Hamburgerbrød

hamburgerbrød
Hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk

Tilbehør

lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
75 g
barbecuesaus
Barbecuesaus
75 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 860 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 82 g
  • Protein 61 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan lage syltet rødløk av rødløken hvis du heller vil det: Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og grovhakk hvitløken. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, litt salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Kyllingburger: Del kyllingbrystene i to på midten, slik at du får to omtrent like tykke skiver. Krydre kyllingen med urtemiksen og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 4–5 minutter på hver side, til den er gyllen. La kyllingen hvile i noen minutter før servering.
  4. Kyllingburger, fortsettelse: Skyll og tørk hjertesalaten. Skrell rødløken, og kutt den og tomaten i skiver (se tips). Legg grønnsakene på en tallerken.
  5. Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
  6. Servering: Sett sammen kyllingburgere av hamburgerbrødene, kyllingen og grønnsakene. Server de ovnsbakte potetene, urtedressingen og barbecuesausen til.
  1. Kylling: 125 g Brød: ½ stk Potet: 100 g Barbecuesaus: 1 ss Urtedressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).