20-30
Roede
Pannestekt torskefilet med knuste poteter og soya- og ingefærsjy
Soya- og ingefær harmonerer nydelig med saftig torsk. Med rustikke poteter og fargerike grønnsaker, er denne retten en fryd for både øyet og ganen.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- margarin
- salt
- pepper
Knuste poteter
Poteter
350 g
Margarin (Melk)
½ ss
Torsk og soya- og ingefærsjy
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Torskefilet (Fisk)
375 g
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Margarin (Melk)
1 ss
Brokkoli
Brokkoli
1 stk
Tilbehør
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 428 kcal
- Fett 7 g
- Karbohydrater 49 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan ovnsbake brokkolien istedenfor å koke den: Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Fordel brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i omtrent 10 minutter.
- Knuste poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell vannet av de ferdigkokte potetene, ha i ½ ss margarin, og knus potetene lett med en skje før servering.
- Torsk og soya- og ingefærsjy: Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett.
- Torsk og soya- og ingefærsjy, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss margarin. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den sammen med løken, i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett soya- og ingefærsausen mot slutten av steketiden. Strø tomatterningene over fisken før servering.
- Brokkoli: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter (se tips). Kok brokkolien i 4–5 minutter, eller til den er mør. Hell av vannet.
- Tilbehør: Kutt limen i båter, og server båtene til retten.
- Fisk: 125 g Grønnsaker: 160 g Potet: 150 g Sjy: 1 ss Energiinnhold: ca. 370 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).