Pannestekt torskefilet med knuste poteter og soya- og ingefærsjy
20-30
Roede

Pannestekt torskefilet med knuste poteter og soya- og ingefærsjy

Soya- og ingefær harmonerer nydelig med saftig torsk. Med rustikke poteter og fargerike grønnsaker, er denne retten en fryd for både øyet og ganen.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • margarin
  • salt
  • pepper

Knuste poteter

poteter
Poteter
350 g
Margarin (Melk)
½ ss

Torsk og soya- og ingefærsjy

gul løk
Gul løk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
torskefilet
Torskefilet (Fisk)
375 g
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Margarin (Melk)
1 ss

Brokkoli

brokkoli
Brokkoli
1 stk

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 428 kcal
  • Fett 7 g
  • Karbohydrater 49 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan ovnsbake brokkolien istedenfor å koke den: Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Fordel brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i omtrent 10 minutter.

  1. Knuste poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell vannet av de ferdigkokte potetene, ha i ½ ss margarin, og knus potetene lett med en skje før servering.
  2. Torsk og soya- og ingefærsjy: Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett.
  3. Torsk og soya- og ingefærsjy, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss margarin. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den sammen med løken, i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett soya- og ingefærsausen mot slutten av steketiden. Strø tomatterningene over fisken før servering.
  4. Brokkoli: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter (se tips). Kok brokkolien i 4–5 minutter, eller til den er mør. Hell av vannet.
  5. Tilbehør: Kutt limen i båter, og server båtene til retten. 
  1. Fisk: 125 g Grønnsaker: 160 g Potet: 150 g Sjy: 1 ss Energiinnhold: ca. 370 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).