Moqueca - brasiliansk fiskegryte med paprika, kokos og lime
Laktosefri
Glutenfri

Moqueca - brasiliansk fiskegryte med paprika, kokos og lime

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
13 Ingredienser
Moqueca er en tomatisert fiskegryte med kokosmelk, lime og koriander. Prøv denne brasilianske tradisjonsretten, kanskje blir det en ny favoritt?

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olivenolje
Basmatiris
135 g
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Lime
1 stk
Rød chili
½ stk
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Grønn paprika
½ stk
Paprikakrydder
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Kokosmelk
1 liten boks
Hønsebuljong
1 pakke
Salt
1 ts
Grønn paprika
½ stk
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 622 kcal
  • Fett: 17 g
  • Karbohydrater: 76 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skjær fisken i mindre biter, og legg den i en skål. Skyll limen, og finriv skallet på et rivjern. Kutt chilien i tynne skiver. Bland sammen limeskallet, saften fra halve limen, chilien og 1 ts salt i skålen med fisken.  
 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll, rens og kutt paprikaen i terninger. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olivenolje. Stek løken, hvitløken og paprikaen i 2–3 minutter. Tilsett paprikakrydderet, de hakkede tomatene, kokosmelken og hønsebuljongen, og la det koke i omtrent 5 minutter. Vend inn fisken, og la fiskegryten småkoke i 2–3 minutter, til fisken er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.
 Kutt resten av limen i båter. Kutt resten av paprikaen i små terninger. Skyll og grovhakk korianderen. Server limebåtene til retten, og topp med paprikaen og korianderen.
God middag!