Pannestekt sei med kaperssmør, spisskål og småpoteter
15

Pannestekt sei med kaperssmør, spisskål og småpoteter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • evt. smør
  • salt
  • solsikke-/rapsolje

Poteter og spisskål

Småpoteter
300 g
grønn spisskål
Grønn spisskål
1 stk
Gulrot i skiver
1 pakke
Evt. smør
1 ss
Salt

Pannestekt sei med kaperssmør

gul løk
Gul løk
1 stk
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
seifilet
Seifilet (Fisk)
375 g
kapers
Kapers
1–2 ss
kryddersmør
Kryddersmør (Melk, Laktose)
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kapers har for noen en litt spesiell smak, og kan virke salt for de yngste. Prøv deg litt frem med disse syrlige blomsterknoppene fra kapersbusken, eller server dem ved siden av. Kapers passer ypperlig til fisk, i en remulade eller som tilbehør til en Wienerschnitzel.

  1. For å kunne lage mat på 15 minutter gjelder det å være forberedt! Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann med lokk til poteter, spisskål og gulrot. Sett klar en stekepanne. Finn frem alle ingrediensene, skjærefjøl og kniv.
  1. Kok potetene i omtrent 15 minutter i en stor kjele.
  2. Kutt løk i terninger og del spisskål i skiver. Grovhakk kapers. Skyll fisken og krydre den med sitruskrydder.
  3. Varm opp en stekepanne til medium varme og ha olje. Legg i fiskestykkene og løken. Stek fisk og løk i 3–4 minutter. Snu fisken og ha i kryddersmør og kapers, som du øser over fisken. La det steke i 3–4 minutter til.
  4. Kok gulrotskivene i samme kjele som potetene i 3 minutter. La spisskålen dampe på toppen de siste 3–4 minuttene. Hell av vannet og dekk med lokk. Vend eventuelt inn litt smør.
  5. Server pannestekt sei med kaperssmør, spisskål og poteter.