Bakt torsk med bacon, potetmos og ovnsbakte rotgrønnsaker
Glutenfri

Bakt torsk med bacon, potetmos og ovnsbakte rotgrønnsaker

3.98 (95)
Under 20 min
6 Ingredienser
Hvit fisk og bacon er en kjent klassiker. Og den søte rødbeten med det salte baconet blir det en liten smakseksplosjon.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Rustikk potetmos med timian
500 g
(Melk, Laktose)
Rødbete
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Baconterninger
150 g
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 523 kcal
  • Fett: 15 g
  • Karbohydrater: 45 g
  • Protein: 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Når du jobber med rødbeter, kan det være lurt å bruke oppvaskhansker eller engangshansker for å unngå at fargen setter seg på fingrene.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til potetmosen.
Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skrell og kutt rødbeten og gulrøttene i terninger. Legg grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter.
 Legg fisken i en smurt, ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Fordel baconet over fisken, og stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
 Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
 Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten. 
God middag!