Glutenfri
Bakt torsk med bacon, potetmos og ovnsbakte rotgrønnsaker
3.98 (95)
Under 20 min
6 Ingredienser
Hvit fisk og bacon er en kjent klassiker. Og den søte rødbeten med det salte baconet blir det en liten smakseksplosjon.
Hvit fisk og bacon er en kjent klassiker. Og den søte rødbeten med det salte baconet blir det en liten smakseksplosjon.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Rustikk potetmos med timian
500 g
Rødbete
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Torskefilet
325 g
Baconterninger
150 g
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 523 kcal
- Fett: 15 g
- Karbohydrater: 45 g
- Protein: 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Når du jobber med rødbeter, kan det være lurt å bruke oppvaskhansker eller engangshansker for å unngå at fargen setter seg på fingrene.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til potetmosen.
Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skrell og kutt rødbeten og gulrøttene i terninger. Legg grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter.
Legg fisken i en smurt, ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Fordel baconet over fisken, og stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!