Torsk med råkostsalat og eggesmør
Laktosefri
Glutenfri

Torsk med råkostsalat og eggesmør

3.91 (122)
Under 20 min
6 Ingredienser
Dette er en familiefavoritt, en enkel hverdagshelt, rett og slett. Dypp de varme potetene i eggesmøret.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
Småpoteter
300 g
Egg
2 stk
(Egg)
Dill
½–1 bunt
Smør
50 g
(Melk)
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Råkostmiks
150 g
Sitron
½–1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 517 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 31 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spar tid ved å koke eggene på morgenen, eller dagen før. Da tar det kun et par minutter å lage sausen.

Kok opp en kjele med vann til potetene, og en kjele med lettsaltet vann til fisken. 
Kok potetene i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Kok eggene i 8–10 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, og skrell og kutt dem i terninger. Skyll, tørk og finhakk dillen. Smelt 50 g smør i en liten kjele. Ha eggene og dillen i smøret like før servering. Smak til eggesmøret med litt grovkvernet pepper.
 Skyll fisken, og legg den i det lettsaltede vannet. La fisken trekke under lokk i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Ta fisken ut av kjelen med en hulløse, og legg den på en tallerken med litt papir så den får rent av seg.
 Ha råkosten i en serveringsbolle. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Vel bekomme!
God middag!