Pannestekt lyr med kokte poteter og smørsaus
Glutenfri

Pannestekt lyr med kokte poteter og smørsaus

4.08 (367)
Under 20 min
5 Ingredienser
Saftig fisk, lettkokte grønnsaker og deilig smørsaus - tradisjonelt, klassisk og veldig godt, og du har middag på bordet før du rekker å si «tidsklemma».

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Delikatessepoteter
300 g
Brokkoli- og blomkålbuketter
300 g
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Smørsaus
1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 353 kcal
  • Fett: 11 g
  • Karbohydrater: 30 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også varme sausen i en kjele for seg, hvis du heller ønsker det.

 Ha potetene i en stor kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 18 minutter. Legg brokkoli- og blomkålbukettene oppå potetene i kjelen når det gjenstår omtrent 5 minutter av potetenes koketid. Dekk med lokk, og la det dampe seg mørt.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Ha smørsausen i stekepannen med fisken mot slutten av steketiden, og la det koke opp.
Vel bekomme!
God middag!