Chili con carne med ris

Chili con carne med ris

4.3 (71)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Vann
    • Litt salt
    • solsikke-/rapsolje
    • salt
    Fullkornsris
    125 g
    Vann
    Litt salt
    Karbonadedeig
    300 g
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Taco kryddermiks
    ½–1 pose
    Løk
    1 stk
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Rød chili
    ½–1 stk
    Grønn paprika
    1 stk
    Hakkede tomater
    1 boks
    Vann
    2 dl
    Oksebuljong
    1 pakke
    Røde bønner
    1 boks
    Salt
    Lime i båter
    ½ stk
    Koriander
    1 bunt
    Næringsbergening (per porsjon)
    • Energi: N/A
    • Fett: N/A
    • Karbohydrater: N/A
    • Protein: N/A
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Krydre gryta med oregano, kanel, spisskummen, chilipulver, chipotle, tabasko eller litt mørk sjokolade for et rikere smaksbilde. Server gjerne en grønn salat ved siden av.

    Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av eventuell overflødig væske.
    Finhakk løk, hvitløk og chili. Skjær paprika i biter. Sil væsken av bønnene og skyll dem godt.
    Stek kjøttet på høy varme i olje i en kjele. Del det i mindre biter og krydre det med tacokrydder. Tilsett løk, hvitløk, chili, paprika, hakkede tomater, røde bønner, vann og buljong. La gryta småkoke i 10–15 minutter.
    Smak til med salt, pepper og eventuelt mer tacokrydder. Del lime i båter. Skyll og grovhakk koriander.
    Server chili con carne med limebåter, koriander og fullkornsris.
    400 g Kokt fullkornsris: 100 g Energiinnhold: ca 360 kcal For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner. 1) Søk etter oppskrift 2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
    God middag!