Indisk kylling korma med nanbrød og mangochutney
3.86 (177)
Under 20 min
8 Ingredienser
Kylling korma er en enkel og god hverdagsrett laget fra bunnen av. Med milde smaker og varme nanbrød, er dette en familiefavoritt.
Kylling korma er en enkel og god hverdagsrett laget fra bunnen av. Med milde smaker og varme nanbrød, er dette en familiefavoritt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Mandler·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
- olje
Basmatiris
135 g
Gul løk
½ stk
Spinat
100 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Kormapaste
1 glass
Yoghurt naturell
150 g
Vann
½ dl
Nanbrød
1 pakke
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1132 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 155 g
- Protein: 57 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Nanbrødene kan også varmes forsiktig i en brødrister eller et toastjern. Strø gjerne ristede cashewnøtter og koriander over retten.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skyll spinaten. Skjær kyllingen i grove biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 1 minutt, og tilsett kyllingen og kormapasten. Stek videre i 2–3 minutter. Ha i yoghurten og ½ dl vann, og kok opp. Skru ned varmen til lav varme, og la det koke under lokk i 5–7 minutter. Rør om underveis. Vend inn spinaten når det gjenstår 2 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Del nanbrødene i to, ha litt vann på dem, og stek dem i ovnen i 2–4 minutter, til de er lett gylne (se tips). Server nanbrødene og mangochutneyen til retten.
God middag!