Indisk kylling korma med nanbrød og mangochutney

Indisk kylling korma med nanbrød og mangochutney

3.86 (177)
Under 20 min
8 Ingredienser
Kylling korma er en enkel og god hverdagsrett laget fra bunnen av. Med milde smaker og varme nanbrød, er dette en familiefavoritt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • pepper
  • olje
Basmatiris
135 g
Gul løk
½ stk
Spinat
100 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Kormapaste
1 glass
(Sennep, Mandler)
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
½ dl
Nanbrød
1 pakke
(Hvete, Rug)
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1132 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 155 g
  • Protein: 57 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Nanbrødene kan også varmes forsiktig i en brødrister eller et toastjern. Strø gjerne ristede cashewnøtter og koriander over retten.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skyll spinaten. Skjær kyllingen i grove biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 1 minutt, og tilsett kyllingen og kormapasten. Stek videre i 2–3 minutter. Ha i yoghurten og ½ dl vann, og kok opp. Skru ned varmen til lav varme, og la det koke under lokk i 5–7 minutter. Rør om underveis. Vend inn spinaten når det gjenstår 2 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper. 
 Del nanbrødene i to, ha litt vann på dem, og stek dem i ovnen i 2–4 minutter, til de er lett gylne (se tips). Server nanbrødene og mangochutneyen til retten.
God middag!