Glutenfri
Kylling tikka masala med blomkålbuketter og spinat
3.99 (351)
Under 20 min
8 Ingredienser
Pikant tikka masala-krydder, kylling, friske grønnsaker og basmatiris. Autentisk indisk, og en av våre bestselgere.
Pikant tikka masala-krydder, kylling, friske grønnsaker og basmatiris. Autentisk indisk, og en av våre bestselgere.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
Basmatiris
135 g
Sjalottløk
1 stk
Spinat
50 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Tikka masala-paste
1 glass
Crème fraîche
150 g
Vann
1 dl
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 762 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 70 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten kan bli sterk for sarte ganer, så smak deg frem med tikka masala-pasten.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll spinaten. Skjær kyllingen i grove biter. Behold fettet på, det smelter i stekepannen og gir god smak.
Varm opp en dyp stekepanne eller en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken i omtrent 1 minutt. Tilsett kyllingen, og stek den i 2–3 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Tilsett brokkoli- og blomkålbukettene, stek det hele i omtrent 1 minutt, og krydre med litt salt. Vend inn ønsket mengde av tikka masala-pasten, crème fraîchen og 1 dl vann. Gi det hele et oppkok, ha i spinaten, og la det småkoke under lokk i omtrent 5 minutter.
Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Dryss den over retten ved servering.
God middag!