Kylling tikka masala med blomkålbuketter og spinat
Glutenfri

Kylling tikka masala med blomkålbuketter og spinat

3.99 (351)
Under 20 min
8 Ingredienser
Pikant tikka masala-krydder, kylling, friske grønnsaker og basmatiris. Autentisk indisk, og en av våre bestselgere.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
Basmatiris
135 g
Sjalottløk
1 stk
Spinat
50 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Tikka masala-paste
1 glass
(Cashewnøtter)
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 762 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten kan bli sterk for sarte ganer, så smak deg frem med tikka masala-pasten.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll spinaten. Skjær kyllingen i grove biter. Behold fettet på, det smelter i stekepannen og gir god smak. 
 Varm opp en dyp stekepanne eller en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken i omtrent 1 minutt. Tilsett kyllingen, og stek den i 2–3 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Tilsett brokkoli- og blomkålbukettene, stek det hele i omtrent 1 minutt, og krydre med litt salt. Vend inn ønsket mengde av tikka masala-pasten, crème fraîchen og 1 dl vann. Gi det hele et oppkok, ha i spinaten, og la det småkoke under lokk i omtrent 5 minutter. 
 Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Dryss den over retten ved servering.
God middag!