Nachos med chili con carne og ost med syltet rødløk, salat og hvitløksdressing
15-20
Glutenfri

Nachos med chili con carne og ost med syltet rødløk, salat og hvitløksdressing

Hva er mer hverdagskos enn knasende nachos, saftig kjøttdeig og smeltet ost?

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Gratinerte nachos med chili con carne

nachochips
Nachochips
½ pakke
chili con carne
Chili con carne
300 g
revet ost
Revet ost (Melk)
100 g

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
½–1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss

Salat

tomat
Tomat
1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk

Topping

hvitløksdressing
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 707 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 64 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.
  2. Gratinerte nachos med chili con carne: Fordel nachochipsene utover en stor ildfast form eller et stekebrett med bakepapir, og fordel chili con carnen over. Strø over den revne osten, og gratiner nachosen midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til osten er gyllen.
  3. Syltet rødløk: Skrell og kutt løken i to, og deretter i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
  4. Salat: Skyll og kutt tomaten små terninger. Skyll salaten i kaldt vann, og kutt den i strimler. Bland sammen tomaten og salaten i en salatbolle. Smak til med olivenolje, salt og pepper.
  5. Topping: Topp den gratinerte nachosen med den syltede rødløken, salaten og hvitløksdressingen før servering.