Quesadillas med krydret svinedeig, frisk salat og tomatsalsa
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
13 Ingredienser
Saftig kjøtt og smeltet ost i en varm hvetetortilla er comfort food, og en ordentlig favoritt hos de minste.
Saftig kjøtt og smeltet ost i en varm hvetetortilla er comfort food, og en ordentlig favoritt hos de minste.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Gul løk
½ stk
Mais
1 pakke
Kjøttdeig av svin
300 g
Three spice
½ pakke
Hvetetortillaer
4 stk
Revet ost
100 g
Tobladssalat
50 g
Grønn paprika
1 stk
Lime
½ stk
Tomatsalsa
1 pakke
Lettrømme
150 g
Srirachasaus
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1014 kcal
- Fett: 45 g
- Karbohydrater: 89 g
- Protein: 63 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å spare enda mer tid, kan du steke quesadillaene i ovnen på 200 grader i omtrent 8 minutter. Bruk gjerne opp osterester i denne retten.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Sil laken av maisen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen og three spice krydderet i 3–4 minutter, eller til kjøttdeigen har fått litt stekeskorpe. Tilsett løken og maisen, og stek videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels varme. Legg en tortilla i stekepannen, ha kjøttdeig og ost på den ene halvparten, og brett over den andre halvparten av tortillaen. Gjenta dette med en tortilla til. Ha lokk på stekepannen, og stek quesadillaene i omtrent 2 minutter. Snu dem, og stek dem i omtrent 2 minutter til. Gjenta med de to siste tortillaene. Bruk gjerne to stekepanner (se tips).
Skyll og tørk salaten. Rens og kutt paprikaen i strimler. Kutt hele limen i båter. Ha salaten og paprikaen over i en salatbolle, press over saft fra limen, og bland godt.
Server tomatsalsaen, lettrømmen, srirachaen og resten av limebåtene til retten.
God middag!