Quesadillas med krydret svinedeig, frisk salat og tomatsalsa

Quesadillas med krydret svinedeig, frisk salat og tomatsalsa

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
13 Ingredienser
Saftig kjøtt og smeltet ost i en varm hvetetortilla er comfort food, og en ordentlig favoritt hos de minste.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Gul løk
½ stk
Mais
1 pakke
Kjøttdeig av svin
300 g
Three spice
½ pakke
Hvetetortillaer
4 stk
(Hvete, Gluten)
Revet ost
100 g
(Melk)
Tobladssalat
50 g
Grønn paprika
1 stk
Lime
½ stk
Tomatsalsa
1 pakke
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Srirachasaus
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1014 kcal
  • Fett: 45 g
  • Karbohydrater: 89 g
  • Protein: 63 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å spare enda mer tid, kan du steke quesadillaene i ovnen på 200 grader i omtrent 8 minutter. Bruk gjerne opp osterester i denne retten.

Skrell og kutt løken i tynne skiver. Sil laken av maisen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen og three spice krydderet i 3–4 minutter, eller til kjøttdeigen har fått litt stekeskorpe. Tilsett løken og maisen, og stek videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper. 
Varm opp en stekepanne til middels varme. Legg en tortilla i stekepannen, ha kjøttdeig og ost på den ene halvparten, og brett over den andre halvparten av tortillaen. Gjenta dette med en tortilla til. Ha lokk på stekepannen, og stek quesadillaene i omtrent 2 minutter. Snu dem, og stek dem i omtrent 2 minutter til. Gjenta med de to siste tortillaene. Bruk gjerne to stekepanner (se tips). 
 Skyll og tørk salaten. Rens og kutt paprikaen i strimler. Kutt hele limen i båter. Ha salaten og paprikaen over i en salatbolle, press over saft fra limen, og bland godt. 
Server tomatsalsaen, lettrømmen, srirachaen og resten av limebåtene til retten.
God middag!