Stekt røkt flesk med persillesaus og poteter

Stekt røkt flesk med persillesaus og poteter

4.15 (123)
Under 35 min
6 Ingredienser
Saftig, pannestekt flesk, ovnsbakte rotgrønnsaker og fløyelsmyk persillesaus – dette er en rett som både smaker og lukter tradisjon.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Pastinakk
1 stk
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Bladpersille
1 bunt
Smør
2 ss
(Melk)
Hvetemel
2 ss
(Hvete)
Grillbacon
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 807 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 65 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vil du spare oppvask, kan du koke grønnsakene sammen med potetene. Kutt grønnsakene i skiver, og kok dem med potetene de siste 5 minuttene.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene og pastinakken i to på langs. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
 Varm opp en kjele til middels varme. Smelt 2 ss smør i kjelen, og tilsett 2 ss hvetemel. Visp eller rør det sammen til du har en jevn blanding. La blandingen steke litt for å fjerne melsmaken. Hell deretter på melken, litt etter litt, under omrøring. La sausen tykne underveis. Kok forsiktig opp, og smak til med salt og pepper. Skyll og finhakk bladpersillen, og vend den inn i sausen. La sausen stå på lav varme frem til servering. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gyllent og gjennomstekt.
God middag!
God middag!