Glutenfri
Fiskekaker
med knuste krydderpoteter, grønnsaker og aioliNy oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Fiskekaker er en ekte hverdagshelt. Her serveres de med smakfulle krydderpoteter og stekte grønnsaker - med en deilig klatt aioli på toppen.
Fiskekaker er en ekte hverdagshelt. Her serveres de med smakfulle krydderpoteter og stekte grønnsaker - med en deilig klatt aioli på toppen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Småpoteter
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
Smør
1 ss
Fiskekaker
360 g
Rødløk
½ stk
Spinat
50 g
Råkostmiks
150 g
Aioli
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 607 kcal
- Fett:
- 35 g
- Karbohydrater:
- 48 g
- Protein:
- 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 15–18 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Ha fiskekakene i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 8–10 minutter. Skru av ovnen når de er gjennomvarme, dekk dem eventuelt med aluminiumsfolie, og la dem stå i ovnen frem til servering.
Skrell og kutt rødløken i båter. Skyll spinaten. Varm opp en stekepanne eller kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken i 1–2 minutter, eller til den er gyllen. Tilsett råkostmiksen, og stek det videre i omtrent 2 minutter. Ha i spinaten, og stek det hele videre i et par minutter, til spinaten har falt lett sammen. Smak til med salt og pepper.
Sil vannet av potetene, og knus dem lett med en visp. Rør inn sitruskrydderet og 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.
Server aiolien til retten.
God middag!