Fiskekaker med knuste krydderpoteter, grønnsaker og aioli
Glutenfri

Fiskekaker

med knuste krydderpoteter, grønnsaker og aioli
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Fiskekaker er en ekte hverdagshelt. Her serveres de med smakfulle krydderpoteter og stekte grønnsaker - med en deilig klatt aioli på toppen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Småpoteter
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Smør
1 ss
(Melk)
Fiskekaker
360 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Rødløk
½ stk
Spinat
50 g
Råkostmiks
150 g
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
607 kcal
Fett:
35 g
Karbohydrater:
48 g
Protein:
26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Kok potetene i omtrent 15–18 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Ha fiskekakene i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 8–10 minutter. Skru av ovnen når de er gjennomvarme, dekk dem eventuelt med aluminiumsfolie, og la dem stå i ovnen frem til servering.   
Skrell og kutt rødløken i båter. Skyll spinaten. Varm opp en stekepanne eller kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken i 1–2 minutter, eller til den er gyllen. Tilsett råkostmiksen, og stek det videre i omtrent 2 minutter. Ha i spinaten, og stek det hele videre i et par minutter, til spinaten har falt lett sammen. Smak til med salt og pepper. 
 Sil vannet av potetene, og knus dem lett med en visp. Rør inn sitruskrydderet og 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.
Server aiolien til retten.
God middag!