Fiskekaker med knuste krydderpoteter, grønnsaker og aioli
Glutenfri

Fiskekaker med knuste krydderpoteter, grønnsaker og aioli

4.06 (162)
Under 20 min
7 Ingredienser
Fiskekaker er en ekte hverdagshelt. Her serveres de med smakfulle krydderpoteter og stekte grønnsaker - med en deilig klatt aioli på toppen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Småpoteter
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Smør
1 ss
(Melk)
Fiskekaker
360 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Rødløk
½ stk
Spinat
50 g
Råkostmiks
150 g
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 590 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 48 g
  • Protein: 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har tid, kan du lage potetmos i stedet. Skrell potetene, og kok dem i usaltet vann til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene. Mos potetene sammen med litt smør. Spe på med melk til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Kok potetene i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Ha fiskekakene i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 8–10 minutter. Skru av ovnen når de er gjennomvarme, dekk dem med aluminiumsfolie, og la dem stå i ovnen frem til servering. 
Skrell og kutt rødløken i båter. Skyll spinaten. Varm opp en stekepanne eller kjele til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek rødløken i 1–2 minutter, eller til den er gyllen. Tilsett råkostmiksen, og stek det videre i omtrent 2 minutter. Ha i spinaten, og stek det hele videre i et par minutter, til spinaten har falt lett sammen. Smak til med salt og pepper.
 Sil vannet av potetene, og knus dem lett med en visp. Rør inn sitruskrydderet og 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.
Server aiolien til retten.
God middag!