Fiskegrateng med kokte småpoteter, råkost og smeltet kryddersmør med vårløk

Fiskegrateng med kokte småpoteter, råkost og smeltet kryddersmør med vårløk

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
8 Ingredienser
Fiskegratengen vår er like populær, uke etter uke. Den gir en følelse av å være helt hjemmelaget, selv om det også er en av våre enkleste retter.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Småpoteter
300 g
Fiskegrateng
650 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Panering
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Sitron
¼ stk
Råkostmiks
150 g
Vårløk
½ pakke
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Sitron
¼ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 986 kcal
  • Fett: 55 g
  • Karbohydrater: 88 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan ovnsbake potetene. Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
Hell fiskegratengen over i en smurt, ildfast form. Jevn ut fiskegratengen med en slikkepott, og dryss over paneringen og 1 ss smør. Stek fiskegratengen midt i ovnen i 15–18 minutter.
 Del sitronen i to. Ha råkosten i en salatbolle, og press over saften fra sitronen.
 Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Smelt kryddersmøret i en liten kjele, og ha i vårløken. 
 Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten. 
God middag!