Fiskegrateng med kokte småpoteter, råkost og smeltet kryddersmør med vårløk
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
8 Ingredienser
Fiskegratengen vår er like populær, uke etter uke. Den gir en følelse av å være helt hjemmelaget, selv om det også er en av våre enkleste retter.
Fiskegratengen vår er like populær, uke etter uke. Den gir en følelse av å være helt hjemmelaget, selv om det også er en av våre enkleste retter.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- olje
- salt
- pepper
Småpoteter
300 g
Fiskegrateng
650 g
Panering
1 pakke
Smør
1 ss
Sitron
¼ stk
Råkostmiks
150 g
Vårløk
½ pakke
Kryddersmør
1 pakke
Sitron
¼ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 986 kcal
- Fett: 55 g
- Karbohydrater: 88 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan ovnsbake potetene. Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
Hell fiskegratengen over i en smurt, ildfast form. Jevn ut fiskegratengen med en slikkepott, og dryss over paneringen og 1 ss smør. Stek fiskegratengen midt i ovnen i 15–18 minutter.
Del sitronen i to. Ha råkosten i en salatbolle, og press over saften fra sitronen.
Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Smelt kryddersmøret i en liten kjele, og ha i vårløken.
Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!