Fiskekaker med potetmos, lun råkostsalat og sitron- og persillesmør
Glutenfri

Fiskekaker med potetmos, lun råkostsalat og sitron- og persillesmør

3.93 (156)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • olje
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Rustikk potetmos med timian
500 g
(Melk, Laktose)
Fiskekaker
360 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Bladpersille
1 bunt
Sitron
1 stk
Smør
3 ss
(Melk)
Sukkererter
1 pakke
Råkostmiks
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 683 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 59 g
  • Protein: 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rør persillen inn i smøret rett før servering slik at grønnfargen bevares.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
 Ha fiskekakene i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 8–10 minutter. Skru av ovnen, dekk formen med aluminiumsfolie, og la fiskekakene stå i ovnen frem til servering. 
 Skyll, tørk og finhakk persillen. Smelt 3 ss smør i en kjele på lav varme, og tilsett saften fra ¼ av sitronen. Rør inn den finhakkede persillen, og smak til med salt og pepper. La sitron- og persillesmøret stå på lav varme frem til servering. Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
 Kutt sukkerertene i to på langs. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sukkerertene og råkostmiksen i 2–3 minutter, og krydre grønnsakene med salt og pepper.
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
God middag!