Glutenfri
Fiskekaker med potetmos, lun råkostsalat og sitron- og persillesmør
3.93 (156)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- olje
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Rustikk potetmos med timian
500 g
Fiskekaker
360 g
Bladpersille
1 bunt
Sitron
1 stk
Smør
3 ss
Sukkererter
1 pakke
Råkostmiks
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 683 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 59 g
- Protein: 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rør persillen inn i smøret rett før servering slik at grønnfargen bevares.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Ha fiskekakene i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 8–10 minutter. Skru av ovnen, dekk formen med aluminiumsfolie, og la fiskekakene stå i ovnen frem til servering.
Skyll, tørk og finhakk persillen. Smelt 3 ss smør i en kjele på lav varme, og tilsett saften fra ¼ av sitronen. Rør inn den finhakkede persillen, og smak til med salt og pepper. La sitron- og persillesmøret stå på lav varme frem til servering. Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
Kutt sukkerertene i to på langs. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sukkerertene og råkostmiksen i 2–3 minutter, og krydre grønnsakene med salt og pepper.
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
God middag!