Pannestekt laks med asparges og tzatzikirømme
15

Pannestekt laks med asparges og tzatzikirømme

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk

Basisvarer

  • Litt salt
  • solsikke-/rapsolje
  • smør
  • salt

Poteter

Småpoteter
300 g
Litt salt

Grønnsaker

asparges
Asparges
1 bunt
gulrot
Gulrot
2 stk

Stekt laks

Laksefilet (Fisk)
325 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Smør
2 ss
Salt
sitron i båter
Sitron i båter
½ stk

Tzatzikirømme

Drømmelett (Laktose)
2/3 pakke
tzatzikikrydder
Tzatzikikrydder
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pass på at du ikke koker aspargesene for lenge, for da mister de både farge, sprøhet og smak. Koketiden avhenger av tykkelsen på aspargesene. Stopp kokeprosessen ved å ha aspargesene i iskaldt vann, eller server dem umiddelbart. Ta vare på litt av dressingen til den meksikanske retten.

  1. Kok opp to kjeler med lettsaltet vann, en til poteter og en til grønnsaker. Dekk til kjelene med lokk, da koker vannet raskere. Finn frem alle ingrediensene, en stekepanne, skjærefjøl og kniv.
  1. Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Det tar omtrent 15 minutter.
  2. Skrell gulrøttene og del dem i skiver. Kok gulrotskivene i 3–4 minutter. Kutt av omtrent 5 cm nederst på aspargesene. Kok aspargesene i 1–3 minutter sammen med gulrøttene. Hell av vannet (se tips).
  3. Varm opp en stekepanne til medium varme og ha i olje. Stek fisken i 3–4 minutter på den ene siden. Snu den, ha i smør og la fisken steke i 3–4 minutter til. Øs smøret over fiskestykkene. Krydre med salt og pepper.
  4. Bland sammen drømmelett og tzatzikikrydder. Del sitron i båter.
  5. Server pannestekt laks med asparges, sitron i båter og tzatzikirømme.