Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk
Basisvarer
- Litt salt
- solsikke-/rapsolje
- smør
- salt
Poteter
Småpoteter
300 g
Litt salt
Grønnsaker
Asparges
1 bunt
Gulrot
2 stk
Stekt laks
Laksefilet (Fisk)
325 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Smør
2 ss
Salt
Sitron i båter
½ stk
Tzatzikirømme
Drømmelett (Laktose)
2/3 pakke
Tzatzikikrydder
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pass på at du ikke koker aspargesene for lenge, for da mister de både farge, sprøhet og smak. Koketiden avhenger av tykkelsen på aspargesene. Stopp kokeprosessen ved å ha aspargesene i iskaldt vann, eller server dem umiddelbart. Ta vare på litt av dressingen til den meksikanske retten.
- Kok opp to kjeler med lettsaltet vann, en til poteter og en til grønnsaker. Dekk til kjelene med lokk, da koker vannet raskere. Finn frem alle ingrediensene, en stekepanne, skjærefjøl og kniv.
- Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Det tar omtrent 15 minutter.
- Skrell gulrøttene og del dem i skiver. Kok gulrotskivene i 3–4 minutter. Kutt av omtrent 5 cm nederst på aspargesene. Kok aspargesene i 1–3 minutter sammen med gulrøttene. Hell av vannet (se tips).
- Varm opp en stekepanne til medium varme og ha i olje. Stek fisken i 3–4 minutter på den ene siden. Snu den, ha i smør og la fisken steke i 3–4 minutter til. Øs smøret over fiskestykkene. Krydre med salt og pepper.
- Bland sammen drømmelett og tzatzikikrydder. Del sitron i båter.
- Server pannestekt laks med asparges, sitron i båter og tzatzikirømme.