Glutenfri
Lammestek med ovnsbakt sellerirot og rødbeter, potetmos og rødvinssaus
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
6 Ingredienser
Denne retten kan gjøre enhver dag til en fest. Saftig kjøtt, sødmefylte grønnsaker, luftig og rik potetmos og fyldig rødvinssaus? Uimotståelig.
Denne retten kan gjøre enhver dag til en fest. Saftig kjøtt, sødmefylte grønnsaker, luftig og rik potetmos og fyldig rødvinssaus? Uimotståelig.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- smør
- melk
Sellerirot
300 g
Rødbete
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Olje
1 ss
Lammestek sousvide
350 g
Rødvinssaus
1 pakke
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Melk
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 648 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 52 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek gjerne grønnsakene sammen med noen hele hvitløksfedd og rosmarin eller timian. Kjøttet kan skjæres i skiver før det stekes i ovnen, da trenger det 5–10 minutter i stekeovnen for å bli gjennomvarmt.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt selleriroten, rødbeten og gulrøttene i grove terninger. Bland sammen grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 25–30 minutter.
Skrell potetene. Kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Ta kjøttet ut av pakken, og ha det og sjyen fra pakken over i en ildfast form (se tips). Stek kjøttet i ovnen i 15–20 minutter, til det er gjennomvarmt. La det hvile i minst 5 minutter før du skjærer det i tynne skiver.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Varm opp rødvinssausen i en liten kjele under omrøring. Tilsett litt av sjyen fra grønnsakene og kjøttet for ekstra god smak.
Vel bekomme!
God middag!