Lammestek med ovnsbakt sellerirot og rødbeter, potetmos og rødvinssaus
Glutenfri

Lammestek med ovnsbakt sellerirot og rødbeter, potetmos og rødvinssaus

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
6 Ingredienser
Denne retten kan gjøre enhver dag til en fest. Saftig kjøtt, sødmefylte grønnsaker, luftig og rik potetmos og fyldig rødvinssaus? Uimotståelig.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • smør
  • melk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Rødbete
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Olje
1 ss
Lammestek sousvide
350 g
Rødvinssaus
1 pakke
(Melk)
Poteter
350 g
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 648 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 52 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne grønnsakene sammen med noen hele hvitløksfedd og rosmarin eller timian. Kjøttet kan skjæres i skiver før det stekes i ovnen, da trenger det 5–10 minutter i stekeovnen for å bli gjennomvarmt.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skrell og kutt selleriroten, rødbeten og gulrøttene i grove terninger. Bland sammen grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 25–30 minutter.
 Skrell potetene. Kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Ta kjøttet ut av pakken, og ha det og sjyen fra pakken over i en ildfast form (se tips). Stek kjøttet i ovnen i 15–20 minutter, til det er gjennomvarmt. La det hvile i minst 5 minutter før du skjærer det i tynne skiver. 
 Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
 Varm opp rødvinssausen i en liten kjele under omrøring. Tilsett litt av sjyen fra grønnsakene og kjøttet for ekstra god smak.
Vel bekomme!
God middag!