Kylling korma med spinat, blomkål, krydderris og nanbrød

Kylling korma med spinat, blomkål, krydderris og nanbrød

4.11 (167)
Under 30 min
12 Ingredienser
Kylling korma er en enkel og god hverdagsrett laget fra bunnen av. Med krydderris og varme nanbrød, er dette en familiefavoritt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • smør
Basmatiris
135 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Garam masala
½ pakke
Rødløk
1 stk
Blomkål
½–1 stk
Spinat
100 g
Kormapaste
1 glass
(Sennep, Mandler)
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Nanbrød
½–1 pakke
(Hvete, Rug)
Sitron
1 stk
Raita
75 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1122 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 125 g
  • Protein: 58 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du ikke å blande grønnsakene inn i gryten, kan de enten stekes og blandes med risen, eller serveres ved siden av. Retten smaker nydelig om du topper den med hakkede mandler og rosiner.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken, men ha det tyrkiske krydderet i kokevannet.
 Skjær kyllingen i biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Ha kyllingen i en skål sammen med ønsket mengde av garam masala-krydderet, og bland godt. Mariner kyllingen i minst 5 minutter.
Skrell og finhakk rødløken. Kutt blomkålen i små buketter, og skyll spinaten i kaldt vann.
 Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen. Ha i løken, og la alt surre i et par minutter, til løken er blank. Tilsett halvparten av kormapasten, crème fraîchen og 1 dl vann, og la det hele koke i omtrent 10 minutter. Smak til med mer av kormapasten. Ha blomkålen i gryten når det gjenstår omtrent 5 minutter av koketiden. Vend inn spinaten rett før servering (se tips). 
Pensle nanbrødene med litt vann, og varm dem i ovnen i 3–4 minutter.
Kutt sitronen i båter, og server båtene og raitaen til retten.
God middag!