Kyllingbryst med paprikasaus og linguine
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- extra virgin olivenolje eller smør
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Fullkornslinguine
1 pakke
Litt salt
Extra virgin olivenolje eller smør
2 ss
Kyllingbryst
1 pakke
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½–1 stk
Rød paprika
1 stk
Extra virgin olivenolje
2 ss
Vann
1 dl
Hønsebuljong
1 pakke
Gul løk
½ stk
Sukkererter
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt sitronsaft over grønnsakene før servering.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Pastaen skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne.
Varm opp en stekepanne til høy varme med litt olje. Stek kyllingen omternt 2-3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper og ha i en ildfast form. Stek i ovnen i ca 10-12 minutter.
Finhakk løken og hvitløken. Kutt paprikaene i terninger. Varm opp en kjele til høy varme med litt olivenolje. Stek grønnsakene i ca 3-4 minutter. Ha på vann og hønsebuljongen og kok i ca 3-4 minutter. Kjør til en saus med en stavmikser eller blender. Smak til med salt og pepper.
Kok pastaen i vannet fra punkt 1 i ca 7-9 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør, rett før servering.
Kutt løken i båter. Varm opp en stekepanne med litt olje og stek løken og sukkerertene i ca 2-3 minutter. Krydre med litt salt og pepper.
La kyllingen hvile i noen minutter før du skjærer den i skiver for servering.
God middag!