Glutenfri
Fiskeboller i karrisaus med råkost og poteter
4.17 (583)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ta vare på tradisjonene i en hektisk hverdag. Fiskeboller i karrisaus, en klassisk hverdagsrett som er godt likt av hele familien.
Ta vare på tradisjonene i en hektisk hverdag. Fiskeboller i karrisaus, en klassisk hverdagsrett som er godt likt av hele familien.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
Småpoteter
300 g
Fiskeboller i hvit saus
700 g
Karri
½–1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
1 bit
Appelsin
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 681 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 78 g
- Protein: 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne karrien ved siden av, om du heller foretrekker det. Skyll og finrov skallet (kun det oransje) fra appelinen, og vend det inn med råkosten.
Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje og ønsket mengde av karrien. La det surre i 1 minutt. Hell fiskebollene og sausen over i kjelen, og kok opp på middels varme under omrøring. La fiskebollene småkoke i sausen i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomvarme. Smak eventuelt til med mer av karrien.
Skrell gulrøttene og kålroten, og grovriv dem på et rivjern. Kutt vekk skallet av appelsinen, og kutt appelsinkjøttet i biter. Bland sammen gulrøttene, kålroten og appelsinen i en bolle.
God middag!
God middag!