Pannestekt laks med asparges- og erterisotto
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Pannestekt laks med asparges- og erterisotto

En deilig risotto med salt, vellagret Grana Padano-ost og fersk asparges. Topp det hele med laks, og du har en fantastisk middag.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Risotto

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
risottoris
Risottoris
150 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
asparges
Asparges
250 g
grønne erter
Grønne erter
125 g
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Vann
5 dl
Smør (Melk)
2 ss

Pannestekt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 872 kcal
  • Fett 46 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Risotto: Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek risottorisen og løken i 1–2 minutter, eller til løken er blank. Tilsett hønsebuljongen og 2 ss eddik. Ha i 5 dl vann, litt etter litt, til risottoen har ønsket konsistens. Tilsett mer vann hvis risottoen blir for tørr. Rør om innimellom.
  2. Risotto, fortsettelse: Skyll og kutt endene av aspargesene, og kutt hver asparges i 1 cm lange biter på skrå. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek aspargesene i 2–3 minutter. Ha i ertene når det gjenstår 1 minutt av steketiden. Bland aspargesene og ertene inn i den ferdigkokte risottoen. Finriv Grana Padano-osten over risottoen, og rør den inn sammen med 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.
  3. Pannestekt laks: Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden.