20-30
Laktosefri
Glutenfri
Pannestekt laks med asparges- og erterisotto
En deilig risotto med salt, vellagret Grana Padano-ost og fersk asparges. Topp det hele med laks, og du har en fantastisk middag.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Risotto
Sjalottløk
1 stk
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Asparges
250 g
Grønne erter
125 g
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Vann
5 dl
Smør (Melk)
2 ss
Pannestekt laks
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 872 kcal
- Fett 46 g
- Karbohydrater 73 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Risotto: Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek risottorisen og løken i 1–2 minutter, eller til løken er blank. Tilsett hønsebuljongen og 2 ss eddik. Ha i 5 dl vann, litt etter litt, til risottoen har ønsket konsistens. Tilsett mer vann hvis risottoen blir for tørr. Rør om innimellom.
- Risotto, fortsettelse: Skyll og kutt endene av aspargesene, og kutt hver asparges i 1 cm lange biter på skrå. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek aspargesene i 2–3 minutter. Ha i ertene når det gjenstår 1 minutt av steketiden. Bland aspargesene og ertene inn i den ferdigkokte risottoen. Finriv Grana Padano-osten over risottoen, og rør den inn sammen med 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.
- Pannestekt laks: Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden.