Gyros i fullkornspitabrød
med hjertesalat og urtedressingNy oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Det grillede og møre gyroskjøttet er en gresk klassiker. Dette er en rask og supergod rett som passer bra i en travel hverdag.
Det grillede og møre gyroskjøttet er en gresk klassiker. Dette er en rask og supergod rett som passer bra i en travel hverdag.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Grillet gyroskjøtt
250 g
Persillade
½–1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Fullkornspita
4 stk
Lett urtedressing
75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 769 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 81 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pitabrødene kan også varmes forsiktig i en brødrister. Da trenger du ikke å varme opp stekeovnen.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med det persilladen, og stek det i 5–6 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skyll, tørk og kutt salaten i mindre biter. Kutt tomaten i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Fordel grønnsakene på et serveringsfat, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
Fyll pitabrødene med gyroskjøttet, grønnsakene og urtedressingen.
God middag!