Gyros i fullkornspitabrød med hjertesalat og urtedressing

Gyros i fullkornspitabrød

med hjertesalat og urtedressing
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Det grillede og møre gyroskjøttet er en gresk klassiker. Dette er en rask og supergod rett som passer bra i en travel hverdag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Grillet gyroskjøtt
250 g
Persillade
½–1 pakke
(Sulfitt)
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Fullkornspita
4 stk
(Hvete, Rug)
Lett urtedressing
75 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
769 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
81 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pitabrødene kan også varmes forsiktig i en brødrister. Da trenger du ikke å varme opp stekeovnen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med det persilladen, og stek det i 5–6 minutter. Smak til med salt og pepper. 
 Skyll, tørk og kutt salaten i mindre biter. Kutt tomaten i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Fordel grønnsakene på et serveringsfat, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
 Fyll pitabrødene med gyroskjøttet, grønnsakene og urtedressingen.
God middag!