Glutenfri
Svinefilet med fransk potetsalat, grillet asparges, ruccola, paprika og tomat
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Det fine svinekjøttet blir ekstra godt når det grilles. Fransk potetsalat er frisk tilbehør, og grønnsakene blir nydelig søte på grillen.
Det fine svinekjøttet blir ekstra godt når det grilles. Fransk potetsalat er frisk tilbehør, og grønnsakene blir nydelig søte på grillen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Sennepsvinaigrette
½-1 pakke
Rød paprika
1 stk
Asparges
100 g
Ytrefilet av svin
300 g
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Kryddersmør
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 739 kcal
- Fett: 47 g
- Karbohydrater: 36 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dårlig vær? Varm opp en stekepanne (gjerne en grillpanne) til høy varme, og stek grønnsakene til de er litt brent. Stek kjøttet over middels høy varme 2–3 minutter på hver side, og la det hvile i 5 minutter før servering.
Varm opp grillen. Hvis du bruker en kullgrill, kan du legge mindre kull på den ene siden av grillen. På den måten får du én grillsone med direkte varme, og én med indirekte varme. Det er lettere å kontrollere varmen med gassgrill. Koble ut en av brennerne slik at du har en sone som ikke er fullt så varm.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha sennepsvinaigretten i en serveringsbolle. Når potetene er ferdige, del dem i skiver rett ned i bollen med vinaigretten. Vend det hele sammen, og krydre med salt og pepper.
Skyll paprikaen og aspargesene. Rens og kutt paprikaen i 8 båter. Brekk av den nederste, trevlete delen på aspargesene. Skjær kjøttet i skiver.
Pensle paprikaen, aspargesene og kjøttet med olje, og grill alt over direkte varme i 2–3 minutter til kjøttet og grønnsakene har pene grillstriper. La eventuelt kjøttet ettersteke over indirekte varme til det er gjennomstekt, men fortsatt saftig.
Skyll ruccolaen og tomaten. Del tomatene i båter, og tørk ruccolaen.
Server kryddersmøret til retten.
God middag!