Grillet laks med agurksalat og rømme

Grillet laks med agurksalat og rømme

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • eddik 7 %
  • sukker
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Agurk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Vann
6 ss
Eddik 7 %
2 ss
Sukker
4 ss
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Fiskekrydder
1 pakke
(Sennep)
Sitron
1 stk
Lettrømme
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: N/A
  • Fett: N/A
  • Karbohydrater: N/A
  • Protein: N/A
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Klem ferdig kokte poteter litt flate. Pensle med olje og legg potetene på grillen i omtrent 5 minutter til de blir gyllne og litt sprø. Snu en gang underveis. Laksen kan bakes i folie på grillen om du heller ønsker det.

Fyr opp grillen og sett over poteter til koking og kok dem møre. Dette tar omtrent 25-30 minutter (se tips 1).
Kutt agurken i tynne skiver, gjerne med en ostehøvel eller mandolin. Kutt reddikene i skiver med en kniv. Ha grønnsakene i en bolle.
Bland sammen eddik, sukker og vann. Hell dette over agurk og reddiker. Rør godt og la bollen stå på benken frem til servering.
Del laksen i porsjons stykker. Pensle laksen med olje og ha på fiskekrydder. Kutt sitronen i tynne skiver.
Legg laksen på grillen med to sitronskiver under hver fiskebit, dette gir god smak og gjør at fisken ikke setter seg fast på grillen. Grill laksen under lokk i 5-6 minutter på en side. Snu den og grill den lett i 2 minutter til. Tiden er avhengig av tykkelsen på laksen.
Server grillet laks med agurksalat, poteter og rømme.
Tilbered poteter og agurksalat som anvist over. Stek laksen i stekepanne med olje og smør i 6-8 minutter.
God middag!