Vegetar
Lasagne med grønnsaks- og linsesaus, salat og urtedressing
3.94 (407)
Under 45 min
13 Ingredienser
Med den ferdige bechamelsausen går det enda kjappere å lage denne gode og mettende grønnsakslasagnen.
Med den ferdige bechamelsausen går det enda kjappere å lage denne gode og mettende grønnsakslasagnen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Hvete
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
- sukker
- olivenolje
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Squash
1 stk
Linser
1 pakke
Hakkede tomater
400 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Persillade
½ pakke
Lasagneplater
150–200 g
Bechamelsaus
250 g
Tobladssalat
50 g
Tomat
1 stk
Urtedressing
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 688 kcal
- Fett: 20 g
- Karbohydrater: 101 g
- Protein: 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lasagne er kjent for å være enda bedre på dag to! Stek den i porsjonsstykker i en stekepanne for crispy sider.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell gulrøttene og skyll squashen. Kutt gulrøttene og squashen i terninger. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i et par minutter, til løken er blank. Tilsett gulrøttene, squashen, de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen og persilladen. Kok opp, og la sausen småkoke i 8 minutter. Tilsett linsene når det gjenstår 3 minutter av koketiden. Smak til med salt, pepper og sukker.
Smør en ildfast form med olje. Begynn og avslutt med bechamelsausen, og fordel bechamelsausen, linsesausen og lasagneplatene lagvis i formen, helt til du er tom for saus. Stek lasagnen i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skyll og tørk salaten. Skyll og kutt tomaten i båter. Bland sammen salaten, tomaten, litt olivenolje og salt i en serveringbolle. Server urtedressingen til retten.
God middag!
God middag!