Bulgursalat med flaskegresskar, ovnsbakt brie og ruccolasalat med tranebær og balsamicovinaigrette
Vegetar

Bulgursalat med flaskegresskar

ovnsbakt brie og ruccolasalat med tranebær og balsamicovinaigrette
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
10 Ingredienser
Varm brie er en ren lykke for osteelskere. Salte ost mot søte, ovnsbakte grønnsaker og syrlige tranebær. Dette er en særdeles velsmakende kombinasjon av smaker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Balsamicoeddik
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Flaskegresskar
½–1 stk
Rødbete
1 stk
Rødløk
½ stk
Reddiker
1 bunt
Salvie
1 bunt
Bulgur
125 g
(Hvete)
Brie
½-1 pakke
(Melk, Laktose)
Cashewnøtter
40 g
(Cashewnøtter)
Ruccola
50 g
Tranebær
1 pakke
Balsamicoeddik
1 ss
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 795 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 94 g
  • Protein: 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spar gjerne på gresskarfrøene! Skyll og tørk dem, vend dem i litt olje, og stek dem i ovnen på 180 grader i 15–20 minutter.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Skyll gresskaret i kaldt vann, kutt det i to på langs, og skrap ut frøene med en skje. Kutt gresskaret i skiver på omtrent ½ cm. Skrell rødbeten, kutt den i to og deretter i skiver. Skrell og kutt rødløken i båter. Kutt reddikene i to. Fordel rødløken, reddikene, gresskaret og rødbeten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salviebladene, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
 Tilbered bulguren som anvist på pakken. 
 Del brien i fire. Ha osten over i en ildfast form med bakepapir. Strø over cashewnøttene, og stek osten i ovnen i omtrent 10 minutter.
Ha bulguren og de ovnsbakte grønnsakene over i en salatbolle, og vend inn ruccolaen og tranebærene. Topp salaten med cashewnøttene, 1 ss olivenolje og 1 ss balsamicoeddik før servering, og server brien til retten. 
God middag!