Dhal med ovnsbakt flaskegresskar, mangochutney, eple, yoghurt og nanbrød
Vegetar

Dhal med ovnsbakt flaskegresskar, mangochutney, eple, yoghurt og nanbrød

4.06 (162)
Under 40 min
12 Ingredienser
Dhal er en sentral rett i det indiske kjøkkenet. En mettende og proteinrik middag med gule linser, bakt flaskegresskar og nystekt, varmt nanbrød.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Flaskegresskar
½ stk
Kjerneblanding
1 pakke
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Grønt eple
1 stk
Tikka masala-paste
½–1 glass
(Cashewnøtter)
Grønne linser
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Lime
1 stk
Vann
2 dl
Nanbrød
1 pakke
(Hvete, Rug)
Mangochutney
1 glass
Yoghurt naturell
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1023 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 149 g
  • Protein: 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spar gjerne på gresskarfrøene. Skyll og tørk dem. Vend dem i olje, og stek dem i oven på 180 grader i omtrent 10 minutter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skyll gresskaret godt. Kutt det i to på langs, og skrap ut frøene med en skje. Kutt deretter gresskaret i skiver. Fordel skivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gresskarskivene i ovnen i omtrent 20 minutter. Ta ut stekebrettet etter 15 minutter, og strø over kjerneblandingen. Stek det hele videre i 5 minutter eller til frøene er gylne. 
Skrell løken og hvitløken, og skyll eplet. Finhakk hvitløken, og kutt løken og eplet i terninger. Sil laken av linsene.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha i ønsket mengde av tikka masala-pasten, og la det surre i et lite minutt. Tilsett deretter hvitløken, løken og eplebitene, og stek videre i omtrent 3 minutter, eller til løken er gyllen. Ha i linsene, kokoskremen og 2 dl vann, og gi det hele et oppkok. Skru ned varmen, og la gryten småkoke i 10–12 minutter. Rør om innimellom. Smak til med salt, pepper og saft fra limen før servering. 
Varm nanbrødene i ovnen i 2–3 minutter. 
 Server mangochutneyen, yoghurten og nanbrødene til retten. 
Lag en enkel gresskarsuppe med restene etter gresskaret. Kok opp 3 dl vann eller kokosmelk, løk, gresskar og grønnsaksbuljong, og miks sammen med en stavmikser. Ha gjerne litt hvitløk, chili og ingefær i. 
God middag!