Vegetar
Dhal med ovnsbakt flaskegresskar, mangochutney, eple, yoghurt og nanbrød
4.06 (162)
Under 40 min
12 Ingredienser
Dhal er en sentral rett i det indiske kjøkkenet. En mettende og proteinrik middag med gule linser, bakt flaskegresskar og nystekt, varmt nanbrød.
Dhal er en sentral rett i det indiske kjøkkenet. En mettende og proteinrik middag med gule linser, bakt flaskegresskar og nystekt, varmt nanbrød.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Flaskegresskar
½ stk
Kjerneblanding
1 pakke
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Grønt eple
1 stk
Tikka masala-paste
½–1 glass
Grønne linser
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Lime
1 stk
Vann
2 dl
Nanbrød
1 pakke
Mangochutney
1 glass
Yoghurt naturell
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1023 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 149 g
- Protein: 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Spar gjerne på gresskarfrøene. Skyll og tørk dem. Vend dem i olje, og stek dem i oven på 180 grader i omtrent 10 minutter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll gresskaret godt. Kutt det i to på langs, og skrap ut frøene med en skje. Kutt deretter gresskaret i skiver. Fordel skivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gresskarskivene i ovnen i omtrent 20 minutter. Ta ut stekebrettet etter 15 minutter, og strø over kjerneblandingen. Stek det hele videre i 5 minutter eller til frøene er gylne.
Skrell løken og hvitløken, og skyll eplet. Finhakk hvitløken, og kutt løken og eplet i terninger. Sil laken av linsene.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha i ønsket mengde av tikka masala-pasten, og la det surre i et lite minutt. Tilsett deretter hvitløken, løken og eplebitene, og stek videre i omtrent 3 minutter, eller til løken er gyllen. Ha i linsene, kokoskremen og 2 dl vann, og gi det hele et oppkok. Skru ned varmen, og la gryten småkoke i 10–12 minutter. Rør om innimellom. Smak til med salt, pepper og saft fra limen før servering.
Varm nanbrødene i ovnen i 2–3 minutter.
Server mangochutneyen, yoghurten og nanbrødene til retten.
Lag en enkel gresskarsuppe med restene etter gresskaret. Kok opp 3 dl vann eller kokosmelk, løk, gresskar og grønnsaksbuljong, og miks sammen med en stavmikser. Ha gjerne litt hvitløk, chili og ingefær i.
God middag!