Sticky portobellosopp med hurtigsyltede grønnsaker, edamamebønner og jasminris
Laktosefri

Sticky portobellosopp med hurtigsyltede grønnsaker, edamamebønner og jasminris

4 (69)
Under 30 min
9 Ingredienser
Denne retten vil utfordre og glede smaksløkene dine. Den er søt, syrlig, salt og full av deilig umami, inspirert av det asiatiske kjøkkenet.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • olje
  • pepper
  • salt
Jasminris
135 g
Gulrot
1 stk
Agurk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ts
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Portobello
4 stk
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Honning
1 pakke
Vårløk
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 534 kcal
  • Fett: 13 g
  • Karbohydrater: 83 g
  • Protein: 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil gjøre retten vegansk, bruk agavesirup istedenfor honning.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell gulroten. Kutt den og agurken i strimler på langs med en potetskreller. Ha grønnsakene i en skål, og vend inn 1 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek bønnene i 2–3 minutter. Skru ned varmen, vend inn sesamfrøene, og krydre med litt salt. 
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver på omtrent ½ cm. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, og krydre med litt salt og pepper. Vend inn woksausen og honningen. La sausen koke på lav varme frem til servering, eller til den er klissete.
Skyll og kutt vårløken i tynne skiver.
Fordel risen i dype skåler, og topp med portobellosoppen, edamamebønnene og de hurtigsyltede grønnsakene. Topp det hele med vårløken. 
God middag!