Laktosefri
Sticky portobellosopp med hurtigsyltede grønnsaker, edamamebønner og jasminris
4 (69)
Under 30 min
9 Ingredienser
Denne retten vil utfordre og glede smaksløkene dine. Den er søt, syrlig, salt og full av deilig umami, inspirert av det asiatiske kjøkkenet.
Denne retten vil utfordre og glede smaksløkene dine. Den er søt, syrlig, salt og full av deilig umami, inspirert av det asiatiske kjøkkenet.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- olje
- pepper
- salt
Jasminris
135 g
Gulrot
1 stk
Agurk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ts
Edamamebønner
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Portobello
4 stk
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
Honning
1 pakke
Vårløk
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 534 kcal
- Fett: 13 g
- Karbohydrater: 83 g
- Protein: 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil gjøre retten vegansk, bruk agavesirup istedenfor honning.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell gulroten. Kutt den og agurken i strimler på langs med en potetskreller. Ha grønnsakene i en skål, og vend inn 1 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek bønnene i 2–3 minutter. Skru ned varmen, vend inn sesamfrøene, og krydre med litt salt.
Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver på omtrent ½ cm. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, og krydre med litt salt og pepper. Vend inn woksausen og honningen. La sausen koke på lav varme frem til servering, eller til den er klissete.
Skyll og kutt vårløken i tynne skiver.
Fordel risen i dype skåler, og topp med portobellosoppen, edamamebønnene og de hurtigsyltede grønnsakene. Topp det hele med vårløken.
God middag!