Kyllingtaco i fullkornstortilla med syltet rødløk og krydret lettmajones
Laktosefri

Kyllingtaco i fullkornstortilla med syltet rødløk og krydret lettmajones

4.16 (772)
Under 40 min
13 Ingredienser
Dette er en utradisjonell og litt sunnere variant av fredagstacoen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • vann
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • salt
  • olje
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kyllingkjøttdeig
300 g
Three spice
½ pakke
Vann
½ dl
Spinat
50 g
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Maiskorn
1 pakke
Fullkornstortillaer
4 stk
(Hvete)
Lettmajones
½ pakke
(Egg)
Røkt chilimix
½–1 pakke
Tomatsalsa
50–100 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 816 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 94 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering. Ha løken over i en skål. 
 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og ha i løken, hvitløken og ønsket mengde av three spice krydderet. Stek videre i et par minutter, og ha i ½ dl vann. Kok det hele i et par minutter til, til vannet har kokt inn. Krydre med litt salt. 
 Skyll og tørk spinaten, og kutt den i strimler. Skyll og kutt tomaten i terninger, og limen i båter. Sil laken av maisen, og skyll den i kaldt vann. Ha grønnsakene i hver sine skåler, eller på et stort fat. 
 Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Ha lettmajonesen i en skål, og rør inn ønsket mengde av chilimixen. Server tomatsalsaen og chilimajonesen til retten.
God middag!