Spicy vegetarcurry med ovnsbakt søtpotet, ristede kjerner og yoghurt
Roede
Glutenfri
Vegetar

Spicy vegetarcurry med ovnsbakt søtpotet, ristede kjerner og yoghurt

4.01 (135)
Under 35 min
13 Ingredienser
En mettende og god vegetarcurry full av spennende smaker som ingefær, garam masala og kardemomme. Topp retten med frisk yoghurt og lime.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • sukker
Søtpotet
1 stk
Kjerneblanding
1 pakke
Olje
1 ts
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
200 g
Squash
1 stk
Spinat
50 g
Kikerter
1 pakke
Butter chicken-paste
½–1 glass
Hakkede tomater
1 boks
Kokoskrem
1 pakke
Olje
1 ts
Vann
2 dl
Bladpersille
1 pakke
Lime
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 678 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 71 g
  • Protein: 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Butter chicken-pasten er sterk, så tilpass smaken til din familie. I denne har vi byttet ut kjøtt med kikerter. Det er nemlig anbefalt å spise proteiner i form av for eksempel bønner, linser og erter. Du kan også servere ris til denne retten.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt søtpoteten i båter eller skiver. Fordel søtpoteten på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i 20–25 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Strø kjerneblandingen over søtpoteten de siste 5 minuttene av steketiden.
 Skrell og finhakk løken. Skrell gulrøttene, og kutt gulrøttene og squashen i terninger. Skyll og tørk spinaten. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.
 Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, gulrøttene, squashen og kikertene sammen med ønsket mengde av butter chicken-pasten i 2–3 minutter. Bland inn de hakkede tomatene og kokoskremen. Skyll ut tomatboksen med 2 dl vann, og ha innholdet i gryten. Gi det hele et oppkok, og la vegetarcurryen småkoke i 15–20 minutter. Bland underveis i koketiden. Vend inn spinaten de siste 3 minuttene av koketiden. Smak til med salt og sukker.
Skyll, tørk og grovhakk persillen. Del limen i båter. Server persillen, limebåtene og yoghurten til retten.
100 g Vegetarcurry: 350 g Yoghurt: 1 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal.
God middag!