Laktosefri
Hjemmelaget fårikål med mørkokt lammebog, kokte poteter og persille
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
4 Ingredienser
Fårikål er Norges nasjonalrett! Her en klassisk variant med mørkokt lammebog, hodekål, kokte poteter og persille.
Fårikål er Norges nasjonalrett! Her en klassisk variant med mørkokt lammebog, hodekål, kokte poteter og persille.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete
Basisvarer:
- Salt
- hvetemel
- vann
- pepper
Hodekål
500 g
Mørkokt lammebog
500 g
Salt
1 ts
Hvetemel
1 ss
Vann
5 dl
Poteter
350 g
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 570 kcal
- Fett: 24 g
- Karbohydrater: 46 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag gjerne fårikålen dagen før den skal spises, da den er enda bedre dag to. Om du ikke tåler hvetemel, kan du droppe å ha det i fårikålen.
Kutt hodekålen i tynne båter. Legg kjøttet og kålen i en passende stor kjele. (Kålen kan gjerne være i bunnen av kjelen). Krydre med salt og litt grovkvernet pepper.
Hell på 5 dl vann, og kok opp under lokk. Når fårikålen koker, skru ned til middels varme. La fårikålen trekke i omtrent 30 minutter.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll, rist og grovhakk persillen. Strø persillen over potetene og fårikålen ved servering.
Med ønske om et godt måltid!
God middag!