Hjemmelaget fårikål med mørkokt lammebog, kokte poteter og persille
Laktosefri

Hjemmelaget fårikål med mørkokt lammebog, kokte poteter og persille

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
4 Ingredienser
Fårikål er Norges nasjonalrett! Her en klassisk variant med mørkokt lammebog, hodekål, kokte poteter og persille.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete

Basisvarer:
  • Salt
  • hvetemel
  • vann
  • pepper
Hodekål
500 g
Mørkokt lammebog
500 g
Salt
1 ts
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
5 dl
Poteter
350 g
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 570 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 46 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag gjerne fårikålen dagen før den skal spises, da den er enda bedre dag to. Om du ikke tåler hvetemel, kan du droppe å ha det i fårikålen.

 Kutt hodekålen i tynne båter. Legg kjøttet og kålen i en passende stor kjele. (Kålen kan gjerne være i bunnen av kjelen). Krydre med salt og litt grovkvernet pepper.
Hell på 5 dl vann, og kok opp under lokk. Når fårikålen koker, skru ned til middels varme. La fårikålen trekke i omtrent 30 minutter.
 Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll, rist og grovhakk persillen. Strø persillen over potetene og fårikålen ved servering.
Med ønske om et godt måltid!
God middag!