Laktosefri
Krydderstekt laks i tortilla
med rødkålsalat og curry- og mangodressing4.06 (206)
Under 20 min
7 Ingredienser
Fyll de varme tortillaene med sprø kålsalat og saftig, krydret laksefilet, og topp det hele med en smakfull dressing. En rask middag som kan spises med hendene.
Fyll de varme tortillaene med sprø kålsalat og saftig, krydret laksefilet, og topp det hele med en smakfull dressing. En rask middag som kan spises med hendene.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Gluten·
- Soya
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Finsnittet rødkål
100 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Edamamebønner
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss
Sukker
½ dl
Vann
1 dl
Laksefilet
135 g
Sitruskrydder
½ pakke
Hvetetortillaer
2 stk
Curry- og mangodressing
¼ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 951 kcal
- Fett:
- 51 g
- Karbohydrater:
- 73 g
- Protein:
- 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek én og én tortilla i en middels varm stekepanne med litt olje, til de er gylne. Da trenger du ikke sette på stekeovnen.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Ha edamamebønnene, 3 s eddik, ½ dl sukker og 1 dl vann i en liten kjele, og kok opp. Prøv å sil så mye olje av ingefærblandingen som mulig. Oljen skal brukes til fisken. Ha rødkålen og ingefærblandingen (uten oljen) i en bolle, hell over syltelaken og edamamebønnene, og vend det godt sammen. La kålsalaten stå på benken frem til servering. Smak til med salt og pepper.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 8–10 minutter før servering.
Skjær fisken i strimler på langs på omtrent 1 cm. Vend fisken i sitruskrydderet. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt av oljen fra ingefærblandingen. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side, og krydre med litt salt.
Server curry- og mangodressingen til retten.
God middag!