Laktosefri
Krydderstekt laks i tortilla med rødkålsalat og curry- og mangodressing
4.15 (464)
Under 20 min
7 Ingredienser
Fyll de varme tortillaene med sprø kålsalat og saftig, krydret laksefilet, og topp det hele med en smakfull dressing. En rask middag som kan spises med hendene.
Fyll de varme tortillaene med sprø kålsalat og saftig, krydret laksefilet, og topp det hele med en smakfull dressing. En rask middag som kan spises med hendene.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Gluten·
- Soya
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- sukker
- vann
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
Finsnittet rødkål
100 g
Edamamebønner
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Eddik 7 %
¼ dl
Sukker
½ dl
Vann
1 dl
Laksefilet
135 g
Sitruskrydder
½ pakke
Hvetetortillaer
2 stk
Curry- og mangodressing
¼ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 961 kcal
- Fett: 52 g
- Karbohydrater: 73 g
- Protein: 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek én og én tortilla i en middels varm stekepanne med litt olje, til de er gylne. Da trenger du ikke sette på stekeovnen. Har du ikke eddik 7 %, kan du fint bruke en annen type eddik.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok opp edamamebønnene, ¼ dl eddik, ½ dl sukker og 1 dl vann. Ha rødkålen og ingefærblandingen i en bolle, hell over syltelaken og edamamebønnene, og vend godt om. Prøv å sil så ut mye olje av ingefærblandingen som mulig før du har den i salaten. La kålsalaten stå på benken frem til servering. Smak til med salt og pepper.
Skjær fisken i strimler på omtrent 1 cm på langs. Vend fisken i sitruskrydderet. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side. Smak til med salt.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 8–10 minutter før servering.
Server curry- og mangodressingen til retten.
Lag en quesadilla av de siste hvetetortillaene. Legg en tortilla i en tørr og middels varm stekepanne, ha på ost, og legg på den siste tortillaen. Stek den i 2–3 minutter på hver side.
God middag!