Krydderstekt laks i tortilla med rødkålsalat og curry- og mangodressing
Laktosefri

Krydderstekt laks i tortilla med rødkålsalat og curry- og mangodressing

4.15 (464)
Under 20 min
7 Ingredienser
Fyll de varme tortillaene med sprø kålsalat og saftig, krydret laksefilet, og topp det hele med en smakfull dressing. En rask middag som kan spises med hendene.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
Finsnittet rødkål
100 g
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Eddik 7 %
¼ dl
Sukker
½ dl
Vann
1 dl
Laksefilet
135 g
(Fisk)
Sitruskrydder
½ pakke
(Sulfitt)
Hvetetortillaer
2 stk
(Hvete, Gluten)
Curry- og mangodressing
¼ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 961 kcal
  • Fett: 52 g
  • Karbohydrater: 73 g
  • Protein: 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek én og én tortilla i en middels varm stekepanne med litt olje, til de er gylne. Da trenger du ikke sette på stekeovnen. Har du ikke eddik 7 %, kan du fint bruke en annen type eddik.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Kok opp edamamebønnene, ¼ dl eddik, ½ dl sukker og 1 dl vann. Ha rødkålen og ingefærblandingen i en bolle, hell over syltelaken og edamamebønnene, og vend godt om. Prøv å sil så ut mye olje av ingefærblandingen som mulig før du har den i salaten. La kålsalaten stå på benken frem til servering. Smak til med salt og pepper.
Skjær fisken i strimler på omtrent 1 cm på langs. Vend fisken i sitruskrydderet. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side. Smak til med salt.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 8–10 minutter før servering.
Server curry- og mangodressingen til retten. 
Lag en quesadilla av de siste hvetetortillaene. Legg en tortilla i en tørr og middels varm stekepanne, ha på ost, og legg på den siste tortillaen. Stek den i 2–3 minutter på hver side. 
God middag!